Rekentool Belasting op leidingwater

28 januari 2014

Vanaf 1 juli 2014 krijgen gebruikers van leidingwater te maken met de belasting op leidingwater. Deze maatregel leidt tot een lastenverzwaring voor bedrijven die drinkwater en/of leidingwater inkopen. De waterleverancier dient de belasting in rekening te brengen bij de gebruiker. Voor de tarieven is een systeem met staffels ontwikkeld, vergelijkbaar met de energiebelasting. VEMW heeft speciaal voor haar leden een tool ontwikkeld waarmee op basis van volumes snel inzicht ontstaat in de financiele consequenties van de nieuwe regeling.

Zie hier voor de tool (bron: VEMW, 22 januari 2014).