Winst uit water

De uitstekende kwaliteit van het Brabantse water is van groot economisch en maatschappelijk belang. Veel bedrijven die water in hun processen gebruiken vestigen zich speciaal om die reden in onze provincie. De Vereniging Industriewater onderkent en steunt dit belang.

Sluit aan bij ikonderzoekwater.nl!

29 juni 2012 

Sluit aan bij ikonderzoekwater.nl!water sector needs you

De watersector – overheid en bedrijfsleven – staat voor grote uitdagingen. Daar is maatwerk voor nodig en maatwerk is mensenwerk. Door onder meer de vergrijzing stevenen we echter af op een groot tekort aan waterprofessionals. Verwacht wordt dat in 2020 1 op de 6 à 7 water-functies niet kan worden ingevuld door adequaat opgeleid personeel. Dat zal veel geld kosten – niet alleen door extra wervings- en opleidingskosten binnen bedrijf en overheid, maar vooral ook omdat gebrek aan vakmanschap (kwaliteit en kwantiteit) leidt tot minder goede en dus duurdere keuzes. Vechten om afgestudeerden lost dat probleem niet op. We kunnen er alleen samen wat aan doen door scholieren te enthousiasmeren voor een water-studie.

Daarvoor is ikonderzoekwater.nl in het leven geroepen. Ikonderzoekwater.nl organiseert dat scholieren voor hun eindexamen-profielwerkstuk worden begeleid door een waterprofessional uit bedrijfsleven, overheid of non-profit organisatie. Persoonlijk contact en werken aan een actueel watervraagstuk helpen om de water-vonk te doen overslaan!

Ikonderzoekwater.nl draait intussen in bijna heel Nederland: 10 steunpunten bij Hogescholen organiseren ikonderzoekwater.nl in 11 provincies. In Brabant en Zeeland zijn dat Avans en Hogeschool Zeeland.

De initiatiefnemer van ikonderzoekwater.nl – Wouter Stapel – roept ook u op om uw steentje bij te dragen en waterprofessionals binnen uw organisatie tijd te geven om scholieren te begeleiden bij een werkstuk over een voor u relevant vraagstuk. Dat mag over alles gaan – zolang het maar met water te maken heeft. Het is niet alleen van belang voor de watersector, maar ook inspirerend voor uw medewerkers en het geeft een goede uitstraling als invulling van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen.

Voor vragen of aanmelden kunt u contact opnemen met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Meer informatie is natuurlijk ook te vinden op www.ikonderzoekwater.nl.