Winst uit water

De uitstekende kwaliteit van het Brabantse water is van groot economisch en maatschappelijk belang. Veel bedrijven die water in hun processen gebruiken vestigen zich speciaal om die reden in onze provincie. De Vereniging Industriewater onderkent en steunt dit belang.

Persbericht Innovatiedag

4 mei 2012

Persbericht van de Fractie Bedrijven van waterschap De Dommel

Innovatiedag Waterschap De Dommel

Ook dit jaar organiseert Waterschap De Dommel  een innovatiedag voor AB-leden en hun achterban. Dit keer is gekozen voor een ochtendprogramma en wel op

woensdag 16 mei 2012
van 9.00  – ca. 14.00 uur
in het Waterschapshuis in Boxtel

Inloop met koffie vanaf 9.00 uur. Aanvang presentaties om 9.30 uur. Om 13.00 uur sluiten we af met een lunchbuffet.

Onder het thema Schoon Water gaan we in op:

Kallisto.
Na twee jaar zijn de eerste resultaten van het Kallisto-project bekend. Wat heeft dat voor nieuwe inzichten gebracht en wat kunnen we ermee? Hoe gaan we dit verder uitrollen en welke rol speelt dit in het doelmatig waterbeheer waar we samen met gemeenten zoeken naar betere oplossingen?

Blauwalg

Stand van zaken van onderzoek en studie die afgelopen jaar hebben plaatsgevonden.

Wat betekent dit voor stedelijk water en hoe past dit in de ‘maatschappelijke waarde van water’.

Onder het thema Waardecreatie komen de volgende onderwerpen voor het voetlicht:

De Energiefabriek

Nu de eerste resultaten van de aanbesteding voor de Energiefabriek bekend gaan worden is het interessant om te kijken naar de innovatieve oplossingen uit de markt maar tevens zal er een lijn worden doorgetrokken naar het vervolg.

De Grondstoffenfabriek
De RWZI als grondstofleverancier. Welke mogelijkheden liggen er en wat zijn de stappen die tot nu genomen zijn? Naast de Green Deals die gesloten zijn, is er inmiddels ook al een landelijk platform Grondstoffen. De ‘bio based economy’ begint voor ons op de RWZI.

Naast deze twee thema’s is er tussen de onderwerpen door ruimte voor korte presentaties van afstudeerprojecten van studenten van de Design Academy die afgelopen jaar voor hun afstudeerproject een onderwerp hebben gekozen binnen het werkterrein van het waterschap.

Aanmelden kan via Annette Fliers (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.).